8 september 2013
11:00

EIS F00

Referat: Hovshaga AIF 1 - EIS F00

Toppmöte i Växjö mellan Hovshaga 1 och EIS. Såväl Hovshaga som den värmande solen (22 grader) gjorde det jobbigt för oss. Vi visste om innan matchen att det skulle bli en fysisk match från deras sida men vi viker ändå ned oss inledningsvis. De gör rättvist både 1-0 och 2-0. Vi har otroligt svårt att få upp bollen och blir nedtryckta.
Sedan i slutet på första halvlek får vi in ett reduceringsmål som gör att våra huvuden höjs något och deras faller ned lite.

Andra halvlek har Hovshaga mycket boll och vi får jaga och får inte till något spel. Som vanligt denna säsongen så får vi skador som gör att vi har dåligt med byten samt får göra många positionsbyten hela tiden. Våra tjejer kämpar dock tappert och med ett fantastiskt långskott från nästan halva plan är det kvitterat. Med 5-10 minuter kvar kommer också vårt ledningsmål på en kontring, mycket bra omställning som vid vårt reduceringsmål. Sedan bevakar vi ledningen resterande del av matchen.

Hovshaga hade tillräckligt med spel och chanser för att vinna matchen men kanske rättvisa skipades då vi tappat 3 poäng på de två senaste matcherna. Växjö FF vann på matchens sista spark och Vederslöv/Dänningelanda kvitterade på ett slumpmål i slutet på den matchen.

Hade varit otroligt skoj att se vad det här laget och spelarna kunnat åstadkomma om vi hade haft mer kontinuitet på friska spelare och positioner. Grym insats utifrån de förutsättningar EIS F00 haft denna säsongen !!!

lör 1 jun 2013, 15:00 EIS F00 - Hovshaga AIF 1 2 - 1